tiistai 5. kesäkuuta 2018

10 neuvoa lukukoiratyöhönLukukoiratoiminnan vahvuus on koulutetut koirakot, jotka toimivat yhdessä lukijan parhaaksi.

Tässä muutama neuvo sinulle:

1. Ymmärrä sitoutuminen vapaaehtoistyöhön. et voi tänään aloittaa ja päättää, että huomenna en enää viitsikään.  Lukukoiran työ lukemisen tukemista tarvitsevien lasten parissa on enemmän kuin yksi satunnainen keikka.

2. Ota vastaan toiminnan kehysorganisaation tuki ja neuvot. tarvitset varmasti lisätietoa ja apua esimerkiksi sopivasta luettavasta.

3. Muista vaitiolovelvollisuutesi ja huolehdi kaikkien osapuolten turvallisuudesta. Tietosuojalaki on uudistunut ja astunut voimaan 25.5.2018. Tutustu siihen huolella.

4. Ota huomioon kulttuurierot ja paikalliset tavat. Käy paikalla ja tee alkuselvittelyt ennen toiminnan aloittamista.

5. Määrittele itsellesi mikä on lukijakohderyhmäsi. minkä ikäisiä lukijoita haluat lukukoirallesi? Otatko lukijoiksi erityislapsia? liikuntarajoitteisia? Aikuisia? vanhuksia?

7. Selvitä ja huolehdi lupa-asioista. Jos on kyse lapsista, varmista holhoojan lupa.

8. Ole huolellinen ja hygieeninen. Pese koirasi ennen keikkaa. Tarkista ettei koirallasi ole liian pitkät kynnet ja sen hengitys ei haise.

9. Tarkista aina kulkureitit. Mistä sinä näppärimmin kuljet koirasi kanssa?  Tarkista myös lukutilan poistumisreitti, äläkä toimi suljetun oven takana.

10. Rajaa työtäsi! Määrittele kuinka paljon aikaa juuri Sinä haluat tähän vapaaehtoistyöhön käyttää. Lukukoirasi ideaalityöaika on 2 h/ viikossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti